8 Αυγ 2009

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ (ΞΑΝΑ)ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Άκρα του τάφου σιωπή επικράτησε στα αλητοκάναλα της τηλεόρασης (της ΕΡΤ συμπεριλαμβανόμενης, ασφαλώς) σε ό,τι αφορά στην τεράστια είδηση του κλεισίματος του Τρωκτικού.

Δεν ξημεροβραδιάζομαι στην ΤιΒι και, ίσως, να κάνω λάθος (ενημερώστε με παρακαλώ αν κάποιο κανάλι έπαιξε το θέμα και... ΠΟΤΕ & ΠΩΣ το έπαιξε), αλλά νομίζω ότι η ένοχη σιωπή σκέπασε το τηλεοπτικό ουρανό μας.

Το λουκέτο σε ένα μπλογκ που το διαβάζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (και όχι περιστασιακά), από 500.000 έως ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πρέπει να το σεβόμαστε, μαλακισμένα της τηλεόρασης.

Πρόκειται για άλλη μια ξεκάθαρη προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μας και πλήρους απόκρυψης μιας σπουδαίας είδησης. Μιας είδησης που είχε παρασκήνιο και κυβερνητική λαμογιά. Μια είδηση που θα ενδιέφερε κάθε σοβαρό δημοσιογράφο.

Ίσως, για αυτό ο τηλεθεατής έχει στραφεί μόνο στις ταινίες και στα σήριαλ, κλείνοντας όλο και περισσότερο τον διακόπτη του στις -επιλεγμένες- ειδήσεις που του σερβίρουν αυτοί οι τυχοδιώκτες.

Και για να μην μιλάμε γενικότερα, ας αναφερθώ συγκεκριμμένα να μην έχουμε παρεξηγήσεις!

Όταν λέω "μαλακισμένα" και "τυχοδιώκτες" εννοώ τους ιδιοκτήτες όλων των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών (Μπόμπολα, Λαμπράκη, Αλαφούζο, Κυριακού, Βαρδινογιάννη, Κουρή, κ.λπ.). Τον, της ΕΡΤ, αληταρά Παναγόπουλο και, φυσικά, αυτό το βλήμα τον Αντώναρο που έχει αντικαταστήσει τον Ρουσόπουλο στο κουμάντο της ΕΡΤ.

1 σχόλιο:

  1. Φοβερή γλώσσα κόκαλα τσακίζει κ προβληματίζει!Μπορεί να λές απλά και αυτονόητα πράγματα,αλλά μετράει το πόσο ωραία τα διατυπώνεις,με τα σωστά απλά και καθομιλούμενα Ελληνικά Σου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή