7 Αυγ 2009

Ο ΚΟΥΙΚ, Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ (ΑΝΩΝΥΜΟΣ) ΓΡΑΦΕΙ:

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή, αγαπητέ μπόμπερ, τα όσα «ανέβασες» για την «ευχάριστη είδηση»!

Εκτός από την – αναμενόμενη – «ευχάριστη είδηση», υπάρχει και η ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Τέρενς Κουΐκ. Πραγματικά, δεν περίμενα μια τόσο ξεκάθαρη και έντιμη (όπως φαίνεται μέχρι τώρα) στάση από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Παρ’ όλο που δεν τον πάω, του αξίζει ένα «εύγε».

Από ’κει και πέρα, συμφωνώ μέχρι και στα σημεία στίξης, με όσα γράφεις για την όλη εξέλιξη. Αυτή είναι η χώρα στην οποία έχουμε την ατυχία να ζούμε. Αυτή είναι οι άνθρωποί της και κατά συνέπεια έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει, την ενημέρωση που μας αξίζει, την δικαιοσύνη, τις υπηρεσίες, τον αθλητισμό και ό,τι άλλο θέλεις που πραγματικά μας αξίζουν.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, αυτό το επιχείρημα μου ήταν αποκρουστικό και πολλές φορές με εξόργιζε, θεωρώντας το αβάσιμο και φθηνή δικαιολογία για την αδράνεια και την αποχή μας από τα κοινά.

Αγαπητέ, άγνωστε, αλλά ομοϊδεάτη, μπόμπερ. Τα χρόνια πέρασαν και, πλέον, για μένα δεν υπάρχει άλλο επιχείρημα. Στη χώρα που θέλει να λέγεται Ελλάδα (με την έννοια της σύνδεσης με όσα λαμπρά κουβαλά από το παρελθόν αυτό το όνομα) δεν υπάρχει σωτηρία. Η μόνη αχτίδα που φαίνεται να λάμπει είναι η ανωνυμία των μπλογκ.

Έχουμε χορτάσει πλέον με τους επώνυμους κατευθυνόμενους γραφιάδες, που έγιναν και επιχειρηματίες και πολιτικοί και μεγαλόσχημοι παραγοντισκοί (sic) κινούμενοι γύρω από to μικρόκοσμό τους, πλανεμένοι πως κατέκτησαν τον κόσμο όλο.

Ε! φτάνει πια με όλους αυτούς, που γράφουν του κόσμου τις παπαριές, χωρίς να αγγίξουν ποτέ την ουσία των θεμάτων και, φυσικά, τα αγαπητά αφεντικά τους, που είναι φορείς εξουσίας.

Κάπως έτσι δεν κατανοώ, ρε συ μπόμπερ, το «κρίμα…» ως σχόλιο σου, για τα όσα γράφει το αρχιλαμόγιο της δημοσιογραφίας. Τι περίμενες δηλαδή από ένα καθίκι, ένα φιλοτομαριστή, έναν υποκριτή της κακιάς ώρας σαν τον Μάκη;

Αν τον πίστεψες στο παρελθόν ή εξακολουθείς να τον πιστεύεις, στο γράφω χωρίς πολλά πολλά! Λάθος σου! Και αν έχεις σχέση με την δημοσιογραφία, το λάθος σου είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να το διορθώσεις και να του γράψεις τα μπινελίκια που του αξίζουν!

Συνέχισε να τα γράφεις χύμα για όλους και για όλα! Και ας μας περνούν για ηλίθιους.

Δεν θα τους περάσει... 
-----------------------------

ΜΠΟΜΠΕΡ: Είναι γεγονός ότι πίστεψα επί πολλά χρόνια στον Μάκη και στην αποκαλυπτική δημοσιογραφία του. Αν δεν ήταν ο Μάκης (ή, τέλος πάντων, όλη η ομάδα του) δεν θα είχαν αποκαλυφθεί τα φρουτάκια, δεν θα είχαν πάει φυλακή επίορκοι δικαστές, δεν θα ξέραμε (έστω κι αν ποτέ δεν το είπε άμεσα) ότι το παραδικαστικό ήταν στημένο από τον ίδιο τον μακαριστό Χριστόδουλο. Και άλλα πολλά που δεν είναι της ώρας να θυμηθώ.

Βεβαίως, έχει κάνει και χοντράδες και μάλιστα πολλές. Πάντα τον δικαιολογούσα γιατί πίστευα ότι δεν υπάρχει δόλος. Μην ξεχνάς ότι κινδύνευε και η ζωή του με αυτά που έλεγε.

Όλα αυτά μέχρι πέρσι. Εδώ και ένα χρόνο (όσο τουλάχιστον τον παρακολουθώ από μακρυά) είναι αγνώριστος. Δεν αποκαλύπτει αλλά αποκρύπτει θέματα που παλιότερα θα τα έκανε σημαία. Τα εικονικά τιμολόγια του Κουρή και η υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Παπαθανασίου είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις γαργάρας!

Δεν ξέρω, περιμένω! Τιμώντας την δουλειά που έχει κάνει -αυτός και η ομάδα του- τόσα χρόνια. Έχω υπομονή...

1 σχόλιο:

  1. Ευχάριστη έκπληξη ο Τέρενς.Τον συνεχάρην προηγουμένως και εγώ σε κάποιο μπλόγκ που βρήκα την
    συγκροτημένη και ενδιαφέρουσα ανάρτησή του,που τιμά ιδιαίτερα και τον ίδιο και σα δημοσιογράφο και σαν άνθρωπο!Μπράβο του......
    Σχετικά με τον κ.Μάκη Τ.παρότι υπήρξα λίγο αναγνώστης του στην Τηλεόραση,πριν ασχοληθώ με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ έχω δυστυχώς απογοητευθεί με τη στάση του
    γενικώς και δεν μ'απασχολεί πλέον καθόλου!
    Καλο Σ/βκο Αδέρφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή