15 Νοε 2011

ΤΕΡΚΕΝΛΗ, ΠΑΣ ΚΑΛΑ;

Άρχισε τα... νόστιμα εργασιακά κόλπα και ο Τερκενλής!

Έμαθα ότι, σε πρόσφατη συγκέντρωση των υπαλλήλων του σε αίθουσα του "Μεντιτεράνιαν Κόσμος" στην Θεσσαλονίκη, ο πολύς Παύλος Τερκενλής ανακοίνωσε στο πολυπληθές ακροατήριό - υπαλλήλους του (στους οποίους ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να είναι παρόντες σε αυτές τις συναντήσεις χωρίς να τους πληρώνει υπερωρίες) ότι θα υποστούν μειώσεις χωρίς να ερωτηθούν αν συναινούν ή όχι!

Επειδή τα πρόσφατα νούμερα της επιχείρησής του φαίνεται ότι δεν τον ευχαριστούν πλέον (έχει λιγότερα ΚΕΡΔΗ, για να καταλαβαινόμαστε) αποφάσισε να πράξει το... αυτονόητο εργοδοτικό κόλπο των κακών επιχειρηματιών: Να δανειστεί αγύριστα λεφτά από τους ίδιους τους εργαζόμενους του.

"Πρέπει να μειωθούν τα έξοδα των καταστημάτων μας" είπε με στόμφο (πώς άραγε θα γίνει αυτό, δεν εξήγησε) "και αν δεν γίνει ικανοποιητικά τότε θα αναγκαστείτε να δουλέψετε δυο μέρες παραπάνω τον μήνα χωρίς να τις πληρώνεστε!"

Με απλά λόγια, σε λίγο καιρό θα ανακοινώσει 2 μέρες παραπάνω εργασία για όλους, αφού οι... προσπάθειές του για μείωση εξόδων δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Είναι προφανές ότι προλείανε το έδαφος και δεν είχε το θάρρος να το πει εξαρχής.

Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει του κυρίου αυτού, με κάθε νόμιμο τρόπο, ότι δεν είναι ιδιοκτήτης... γαλέρας, ούτε είναι διευθυντής σε κάτεργο!

Παρόλο που οι διεφθαρμένοι και απατεώνες πολιτικοί έχουν διαλύσει την χώρα, υπάρχουν ακόμα δικαιώματα -έστω λίγα- για τους εργαζόμενους και όποιος τα καταπατά, εκτός από παράνομος είναι και κοινωνικά άθλιος!

Αυτά προς το παρόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου