4 Νοε 2011

Η ΑΛΕΚΑ ΛΕΕΙ... ΜΑΛΑΚΙΕΣ, Ε;

Αν, λέω ΑΝ, έβγαινε την επαύριον ένας σοβαρός πολιτικός αρχηγός και γνωρίζοντας ότι θα τα πράξει, υποσχόταν τα παρακάτω απλά ζητήματα (διαβάστε τα με προσοχή, παρακαλώ):

1. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών.

2. Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% - Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής των μονοπωλιακών ομίλων και κατάσχεση-εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων.

3. Κατάργηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ

4. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους για όλο το διάστημα της ανεργίας.

5. Προστασία του παιδιού, του άνεργου, του ανήμπορου υπερήλικα με συσσίτια στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο κλπ. Μέτρα για την ισοτιμία της γυναίκας, που παίρνουν υπόψη τις πολλαπλές υποχρεώσεις.

6. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης.

7. Κατάργηση στη πράξη των επιχειρησιακών συμβάσεων που κατοχυρώνουν μεσοπρόθεσμο-πολυνόμος, Επιβολή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

8. Να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και προνοιακές παροχές, βιβλιάριο υγείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

9. Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια. Απαγόρευση δια νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας κατοικίας, αγροκτήματος.

10. Θα καταργηθούν όλα τα τροφεία και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς, να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί.

11. Κατάργηση όλων των διοδίων και δωρεάν εισιτήρια για εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους από τις 6 έως τις 9 πμ.

Αυτά τα 11 ζητήματα θα γίνονταν πράξη μόλις ερχόταν στην εξουσία χωρίς καμιά έκπτωση. Πείτε μου τώρα με το χέρι στην καρδιά: Αν ήταν αρχηγός κόμματος εξουσίας, δεν θα κυβερνούσε την άλλη μέρα την χώρα; Δεν θα τον ψήφιζε η πλειοψηφία των Ελλήνων;

Τί πειράζει λοιπόν, μαλάκα Έλληνα που αυτά τα ωραία πράγματα τα λέει... η Αλέκα; Πιο συγκεκριμένα, τα είπε απόψε στην ομιλία της στο Σύνταγμα.

Γιατί να μην κυβερνήσει η Αριστερά μια μέρα την Ελλάδα; Τόσα χρόνια χαμένα, σε τί θα πείραζε να χάσουμε μερικά ακόμη, στην χειρότερη των περιπτώσεων;

Ούτως ή άλλως οι φωστήρες των αστικών κομμάτων μας έριξαν στα βράχια εδώ και χρόνια και η χώρα είναι ουσιαστικά χρεωκοπημένη στα βρωμόχερά τους!

Σε τί θα πείραζε, λοιπόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου