13 Αυγ 2009

ΤΟ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΔΥΟ ΑΘΛΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

450.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!

Τέσσερα χρόνια τώρα, τραβιούνται με τα κωλοδικαστήρια και τις πουτάνες τους δικηγόρους, οι δυστυχισμένοι γονείς του 10χρονου Μανόλη Μαρκάκη, που πέθανε κατά τη διάρκεια μιας απλής εγχείρησης αμυγδαλών.

 Τα δυο τομάρια, οι γιατροί της ιδιωτικής κλινικής όπου συνέβη το περιστατικό, έχουν κινητοποιήσει θεούς και δαίμονες για να καθυστερήσουν όσο μπορούν το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Αρωγοί τους σ΄αυτό, τα κατ΄εξοχήν παράσιτα της κοινωνίας, οι δικηγόροι τους που με διάφορα δικονομικά τερτίπια επιτυγχάνουν συνεχείς αναβολές.

Ευτυχώς το αστικό δικαστήριο που έγινε προσφάτως τους επιδίκασε (πρωτόδικα, διότι οι γιατράρες θα κάνουν σίγουρα έφεση) 450.000 ευρώ αποζημίωση.

Το συμβάν έγινε στις 5 Σεπτ. 2005. Δύο ώρες μετά την εισαγωγή του μικρού στο χειρουργείο ο γιατρός ενημέρωσε τους γονείς που αγωνιούσαν ότι «υπήρχε κάποιο πρόβλημα» και ότι θα γινόταν εξαγωγή μόνο της μιας αμυγδαλής. Μετά από αρκετή ώρα, το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ (πάντα, όταν βρίσκουν τα σκούρα, οι άθλιες ιδιωτικές κλινικές στέλνουν τους αρρώστους σε δημόσιο νοσοκομείο για να μην χρεωθούν τον θάνατο), όπου πέθανε το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 10χρονος κατά την αφαίρεση της μιας αμυγδαλής, εμφάνισε βραδυκαρδία και ανακοπή. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με παροχή ενδοφλέβιας ατροπίνης και μαλάξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επανέλθουν ο σφυγμός και η καρδιαναπνευστική λειτουργία.

Όμως –σύμφωνα με το κατηγορητήριο-οι δύο γιατροί, έπρεπε να συνεχίσουν να παρέχουν στο αγόρι οξυγόνο για την αντιμετώπιση του εγκεφαλικού οιδήματος , να του κάνουν τραχειοτομή και να το μεταφέρουν άμεσα σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αντιθέτως, έγινε προσπάθεια αφύπνισης και αποσωλήνωσης του 10χρονου με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η κατάσταση του.

Οι δύο γιατροί στη διάρκεια της ανάκρισης, επέρριψαν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Στις παπαριές και στα φακελάκια είναι πρώτοι, στα παπάρια, όμως, τελευταίοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου