29 Ιουν 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ: ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ...


Το απίστευτο σκάνδαλο της μονής Μεγίστης Λαύρας που αναπτύσεται (αργά - αργά) στην δημοσιότητα, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο απροστάτευτοι είμαστε όλοι οι απλοί Έλληνες πολίτες απέναντι στην υπόγεια δύναμη του ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ και... ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ που το περιτριγυρίζει (για τις λεπτομέρειες του σκανδάλου μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ).

Δεν αστειεύομαι! Τούτοι οι "άγιοι" στην υπέροχη Αθωνική πολιτεία που, υποτίθεται ότι, είναι αφιερωμένοι με ψυχή και σώμα στον Θεό, δεν μπορεί να σκέφτηκαν τόσο διεφθαρμένα και τόσο καταχθόνια έναντι της ελληνικής περιουσίας.

Κάποιοι τους ξύπνησαν! Κάποιοι ήξεραν τα κατατόπια και τους οδήγησαν στον στόχο τους, την καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας. Αυτής που θα έπρεπε, πρώτοι, αυτοί να προστατεύσουν.

Τα "μονοπάτια" αυτά είναι δυο ειδών: Το νομικό και το λογιστικό. Χρειάζεται συνδυασμός γνώσεων για να καταφέρει κάποιος να αρπάξει τα δισεκατομμύρια που άρπαξαν τα λαμόγια οι μεγιστολαυρίτες.

Είναι φυσικό, λοιπόν, με τα λεφτά που διαθέτει το παπαδιαριό να ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ό,τι το καλύτερο κυκλοφορεί στην Αγορά από δικηγόρους και λογιστές. Οι πρώτοι πρέπει να την μπάσουν στα νομικά κόλπα και οι δεύτεροι να κλείσουν τις οικονομικές τρύπες ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ!

Γι αυτό και θα το λέω από δω, αλλά και θα το επαναλαμβάνω συνεχώς, θεωρώ ότι στις παρανομίες που θα βρεθούν μελλοντικά γι αυτήν την μονή, οι τύποι αυτοί πρέπει να κατονομάζονται και να ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ! Κατά συνέπεια θα πρέπει να χώνονται και στην φυλακή (βλέπε Κεχαγιόγλου, Μπουρμπούλια κ.λπ) ως ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί στο έγκλημα!

Ως δικηγόρος της μονής εμφανίζεται σήμερα ο Διογένης Καραγιαννακίδης, ένας νομικός που εμφανίζεται ως... διδάκτωρ (προφανώς έχει κάνει διδακτορική διατριβή, αν τα θυμάμαι καλά). Για τον κύριο αυτόν θα μιλήσω σε επόμενο κείμενο.

Έχω πάει στην Λαύρα! Μπορεί να πρόκειται για την μονή-αρχηγό (Μεγίστη) του Αγίου Όρους, ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν εμφανίζει την χλιδή και την ανασυγκρότηση άλλων μονών και ειδικότερα του Βατοπεδίου!

Το αντίθετο, πρόκειται για μια ταπεινή μονή μέσα στην οποία γίνονται κάποια μικρά έργα και τίποτα περισσότερο. Αυτά διαπίστωσα με το μάτι, αυτά αναφέρω. Το τί γίνεται στο παρασκήνιο και πού "επενδύονται" τα υπέρογκα κέρδη από τα... χρυσόβουλα του Νικηφόρου Φωκά, δεν ξέρω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου