22 Ιουν 2009

ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!


Διαβάστε εδώ τί λέει ο Σεραφείμ Φυντανίδης για το λουκέτο του Ελευθέρου Τύπου.

Εξηγεί γιατί έχουμε τόσες πολλές πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες (αναλογικά είμαστε ΠΡΩΤΟΙ στον κόσμο) και πώς άκμασαν και παρήκμασαν στο πέρασμα του χρόνου.

Εκείνο που δεν λέει ο αγαπητός Σεραφείμ είναι ότι η Ελευθεροτυπία, επί δικής του διεύθυνσης,  ήταν αυτή που εισήγαγε την λαίλαπα των δωρεάν DVD's (εκείνα τα ωραία ντοκιμαντέρ, αν θυμάστε, σε Video CD).

Ένα κομβικό χρονικό σημείο της κατρακύλας των εφημερίδων.

Δεν αναφέρει, τέλος, ότι οι παλιοί δημοσιογράφοι σαν αυτόν (ήταν συντάκτης ύλης το 1976, όταν ο Κίτσος Τεγόπουλος έδιωξε Σιαμαντά και Φιλιππόπουλο και του ανέθεσε την διεύθυνση της δήθεν "εφημερίδας των συντακτών" Ελευθεροτυπίας) ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ώστε να προφυλάξουν το επάγγελμα από αεριτζήδες, τυχοδιώκτες και εργολάβους που προσπάθησαν και πέτυχαν να εισβάλλουν σ΄αυτό και να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του σε μέγιστο βαθμό.

(Σχόλιο του www.foreignpress-gr.com: "Ευχαριστούμε πολύ για την δημοσίευση. Παρεπιπτόντως, συμφωνούμε σε αρκετά σημεία της κριτικής σου. Φυσικά και έχει και ο Σεραφείμ τις ευθύνες του. Φιλικά, Ανδρέας Μπελιμπασάκης")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου