23 Ιουν 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΜΑΛΑΚΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΕ!


Το ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), είναι μια από τις καραμπινάτες απάτες αισχροκέρδειας του Κράτους.

Οι επιλογές των φοιτητών γίνονται μέσω κλήρωσης και τα μαθήματα γίνονται μέσω διαδικτύου και με συμπλήρωμα μερικές συναντήσεις με καθηγητές κατ΄έτος σε προκαθορισμένα σημεία της χώρας.

Αν και το Σύνταγμα της Ελλάδος επιβάλλει την δωρεάν Παιδεία (τρομάρα μας!), εν τούτοις αυτό το πανεπιστήμιο που είναι ΙΣΟΤΙΜΟ των υπολοίπων ελληνικών πανεπιστημίων χρέωνει... 700 ευρώ την κάθε Θεματική Ενότητα (Θ.Ε.).

Ένας φοιτητής του ΕΑΠ για να πάρει πτυχίο θα πρέπει να περάσει δώδεκα Θ.Ε. και, κατά συνέπεια, να δώσει το λιγότερο... 8.400 ευρώ!

Κάθε χρόνο δικαιούται να πάρει έως τρεις Θ.Ε., η καθεμιά από τις οποίες αντιστοιχεί σε τρία μαθήματα των "κανονικών" πανεπιστημίων.

Γιατί, ρε μαλάκα Άρη, πρέπει να πληρώνουν ΚΑΙ ΑΥΤΟ οι δυστυχείς Έλληνες πολίτες που θέλησαν να αποκτήσουν ένα πτυχίο στην... δεύτερη νιότη τους, αλλά δεν έχουν την δική σου οικονομική δυνατότητα;

Ήδη, όπως μαθαίνω, έχουν συσταθεί κάποιες ομάδες από πτυχιούχους του ΕΑΠ που αποφάσισαν να ανατρέψουν την κατάσταση μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ένας, ήδη πτυχιούχος του ΕΑΠ, ξανακληρώθηκε (προσχηματικά) σε άλλο τμήμα και δήλωσε αδυναμία πληρωμής διδάκτρων με αποτέλεσμα το ΕΑΠ να τον διαγράψει.

Με βάση αυτή την απόφαση, ο "φοιτητής" προσέφυγε στα δικαστήρια με απώτερο στόχο την κρίση της υπόθεσης στο Σ.τ.Ε., ώστε σε περίπτωση δικαίωσης του να υπάρξει νομολογία που θα επιτρέψει σε όλους όσοι έδωσαν τα λεφτά τους να τα πάρουν πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου