24 Ιουλ 2009

O... ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ κ. ΜΥΛΩΝΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!

ΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΑΛΟΥΜΥΛ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΑΤΟΝ

Στην ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ στο Σταυροχώρι Κιλκίς, δούλεψα 6 μήνες σε συνθήκες γαλέρας.
Κάθε ιδέα για ίδρυση σωματείου, καταπνίγεται απο την γέννησή της ακόμη.

Οι ρουφιάνοι πάμπολλοι εκεί μέσα. Ο μέγας επιστάτης, ο Μιχάλης, παριστάνει τον δράκο στο εργοστάσιο, τρομοκρατώντας τους πάντες και περπατώντας σαν καουμπόης τραμπούκος.

Για να πιάσεις δουλειά σε αυτό το εργοστάσιο, πρέπει να σε προτείνει ο βουλευτής Κιλτίδης, αλλιώς περίμενε και θα δούμε.

Η συνηθισμένη φράση που ακούς από τους επιστάτες είναι, "Άμα σ' αρέσει. Πενήντα περιμένουνε απ' έξω".

Ο ίδιος άλλωστε ο Μυλωνάς, σε μια συνέντευξη που είχε πρίν 3 περίπου χρόνια σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, είπε επί λέξη: "Δεν θέλω εργάτες που ζητάνε πολλά, αλλά εργάτες που να δουλεύουν φτηνά".

Οι απολύσεις γίνονται με σύντομες διαδικασίες και πάντα εις βάρος του εργαζόμενου, ελλείψει συνδικάτου.

Τα εργατικά ατυχήματα,
ΠΟΤΕ δεν καταγγέλονται σαν εργατικά, με απειλές και τρομοκρατικές μεθόδους.Πάντα οι εργαζόμενοι αναφέρουν στον γιατρό πως το έπαθαν κάπου αλλού, εκτός του εργοστάσιου

Τον χειμώνα, και ενώ οι τεράστιες αίθουσες έχουν (υποτυπώδη) μηχανήματα παροχής θερμού αέρα, αυτά παραμένουν ΠΑΝΤΑ σε αχρηστία, με αποτέλεσμα, εάν καθίσεις πέντε λεπτά για διάλειμμα, να μην μπορείς πλέον μετά να περπατήσεις, διότι έχεις παγώσει στην κυριολεξία.

Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι όπως ακριβώς το γράφω. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έξω απο το κτήριο κάνει πιο πολύ ζέστη από όσο μέσα στον χώρο εργασίας λόγω των αλουμινίων που ελκύουν την υπάρχουσα θερμότητα, και καθιστώντας τον γύρω χώρο καταψύκτη (και μιλάω για τις αποθήκες). 

Σύζυγοι δεν προσλαμβάνονται και οι δύο μαζί αλλά μόνο ο ένας (ακόμη δεν κατάλαβα το λόγο).

Ο μισθός μου εμένα (παντρεμένος με τρία παιδιά), ήταν καθαρά 630 Eυρώ τον μήνα. Φαντάζομαι τι θα έπαιρναν οι υπόλοιποι με λιγότερα παιδιά ή οι ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου