8 Ιουλ 2009

ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ. Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Η ΟΙΚΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;


Η Γκιώνα είναι ανάμεσα στα 10 ψηλότερα βουνά της χώρας με την κορυφή της να αγγίζει σχεδόν τα 2.500 μέτρα (για να καταλάβετε, ο Μύτικας του Ολύμπου είναι στα 2.918 μ.).

Εδώ και πολλά χρόνια το Βαρδινογιαννέικο πραγματοποιεί μέσω της εταιρίας ΕΛΜΙΝ εξορρύξεις μεταλλεύματος στα ορυχεία στις πλαγιές του βουνού (βγάζουν τον ιδιαίτερα κερδοφόρο βωξίτη) και έχει μετατρέψει την περιοχή σε σεληνιακό τοπίο. Οι τρύπες από την δυναμίτιδα που χρησιμοποιήθηκε χάσκουν στον χώρο την ώρα που οι πλούσιοι ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ Βαρδινογιάννηδες δεν έχουν κάνει καμιά προσπάθεια να επαναφέρουν την γη στην προηγούμενη κατάσταση.

Και να προσπαθούσαν, δηλαδή, τί θα μπορούσαν να κάνουν; Να ξαναβάλουν το χώμα στην θέση του και να ξαναφέρουν την πανίδα που έφυγε;

Εξαιτίας των λατομείων έχει καταστραφεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των περιοχών «NATURA» και κινδυνεύουν άμεσα δύο χωριά της περιοχής από τα μπάζα των λατομείων και από τον τρόπο εξόρυξης (τα φουρνέλα που είπα)

Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια και κανείς, πλην των αδύναμων ντόπιων κατοίκων, δεν κινείται να τιμωρήσει αυτούς τους απατεώνες που καταστρέφουν την Ελλάδα στον βωμό του προσωπικού τους κέρδους. Η εταιρία είχε το θράσος να υποβάλλει και ψευδομελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων την οποία οι κάτοικοι έχουν προσβάλλει και ζητούν την απόρριψή της (διαβάστε εδώ σχετικά).

Την ίδια ώρα, σε καθημερινή βάση, βλέπουμε την σύζυγο του Βαρδή, την γηραιά κα Μαριάννα να μοστράρει τα κοσμήματα και τα φορέματά της στην κάμερα, στο πλαίσιο δήθεν συνεισφοράς της στις... κοινωνικές αδικίες γενικότερα!

Για την οικολογική καταστροφή της Γκιώνας, όμως, η κα Μαριάννα έχει πιει το... αμίλητο νερό. 

3 σχόλια:

  1. Η ανεπίσημη εκδοχή ενός "ατυχήματος".

    Μια σειρά παρατυπιών, παρανομιών και κακής διοίκησης, οδήγησε στο φριχτό θάνατο του 23χρονου Τ.Π. στα μεταλλεια της Φθιώτιδας. Η συγκάληψη που ακολούθησε, αποσκοπούσε στο να αποδοθεί η έκρηξη σε βλάβη στο κομπρεσσέρ του μηχανήματος και να ενοχοποιηθεί για ανικανότητα ο άτυχος χειριστής.
    Στις 23/8/'08 ο Τ.Π., διενεργούσε εργασίες συντήρησης της σήραγγας με το διατρητικό μηχάνημα. Συγκεκριμένα, άνοιγε διατρήματα για υποστήριξη της οροφής της στοάς και γι' αυτό τον λόγο βρέθηκε το μπροστινό μέρος του μηχανήματος με κλίση προς τα πάνω. Ο υπεύθυνος μηχανικός βάρδιας Μ.Γ., έδωσε εντολή στους ΜΗ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ να χειρίζονται εκρηκτικά, αλλοδαπούς εργάτες Α.Α και S., να μεταφέρουν τη ζελατοδυναμίτιδα στο σημείο του ατυχήματος. Η μεταφορά έγινε με τον κάδο του φορτωτή και ΧΩΡΙΣ το διατρητικό να έχει απομακρυνθεί απο το σημείο εργασίας, πράγμα παράνομο. Επίσης παράτυπη ήταν η απουσία του υπεύθυνου μηχανικού κατά τη μετακίνηση των εκρηκτικών.
    Οι δύο εργάτες άφησαν τα εκρηκτικά πίσω απο το διατρητικό που εργάζοταν ο Τ.Π., σε απόσταση 3-4 μέτρα. Αυτό που δεν γνώριζαν είναι οτι την προηγούμενη μέρα ένας χειριστής ονόματι Σκ. είχε κάνει μια αυθαίρετη αλλαγή στο μοιραίο μηχάνημα. Είχε προσθέσει ένα κομμάτι μεταλλικού σπιράλ στην εξάτμιση, στριμμένο προς τα πίσω, έτσι ώστε τα καυσαέρια να μην χτυπούν στο έδαφος δημιουργώντας σκόνη. Οι δύο εργάτες δεν υπολόγισαν την "πειραγμένη" εξάτμιση, η οποία πλέον παροχέτευε τα καυσαέρια σαν φλογοβόλο, με αποτέλεσμα να υπερθερμανθούν τα χαρτοκιβώτια των εκρηκτικών και να εκραγούν.

    Επιχείρηση "σκούπα"

    Το ατύχημα έγινε στις 17:15 και όχι στις 19:00 που δηλώθηκε. Αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης με την διεύθυνση της εταιρίας για να προλάβουν να εξαφανίσουν τα υπολλείματα των εκρηκτικών και να φύγει η μυρωδιά της έκρηξης. Το καθάρισμα του χώρου ανέλαβαν οι δύο αλλοδαποί εργάτες που ισχυρίζονται πως την ώρα του ατυχήματος ήταν αναίσθητοι και δεν θυμούνται τίποτα. Αμέσως μετά βγήκανε απο τη σήραγγα και μοιράστηκαν τα υπάρχοντα του άτυχου χειριστή. Έπειτα ενημερώθηκε η αστυνομία, τα κανάλια και το νοσοκομείο οτι έγινε έκρηξη στον αεροσυμπιεστή του μηχανήματος.
    Στον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Άμφισσας -που γνωρίζει απο μεταλλευτικές εργασίες- δεν επιτράπηκε η είσοδος στη στοά. Ο Π.Η., τεχνήτης της βάρδιας, μπήκε μαζί με τον γιατρό και είδε τα εκρηκτικά σκορπισμένα. Οι αντιδράσεις του αποσιωπήθηκαν και μετέπειτα δήλωσε παραίτηση. Περαιτέρω αντιδράσεις απο υπαλλήλους οδήγησαν σε σταδιακές απολύσεις λόγω της... οικονομικής κρίσης. Αυτή ήταν η γραμμή της εταιρίας για να καλύψούν την έλλειψη οργάνωσης, επαγγελματισμού και στοιχειώδους υπευθυνότητας.
    ΕΔΩ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΝΩΝΟΥΝ
    ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ ΘΑ ΚΟΛΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΤΙΜΟΥΛΗ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ:

    ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ!!!

    ΙΣΩΣ ΑΡΓΗΣΑΝ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ. ΗΔΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ. ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ ΕΙΝΑΙ! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΘΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ.

    ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή