9 Μαΐ 2009

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ο ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ!


"Ναι, Θοδωρή, ότι θέλεις, θα κάνω ότι μπορώ". Από αυτήκοο μάρτυρα και εγγυημένη η πληροφορία που σας δίνω.

Τούτο το παραπάνω ήταν η... μεστή και άνευ αντιρρήσεως απάντηση του γίγαντα πολιτικού (ανδρείκελου) Αλέκου Κοντού στο τηλεφώνημα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, το καλοκαίρι του 2004.

Ήταν η πρώτη φορά που επικοινώνησαν για το θέμα αυτό οι δυο υπουργοί (υφυπουργός τότε ο Κοντός), μετά την άνοδο του χοντρού και κουρασμένου Καραμανλή στην εξουσία.

Μέχρι τότε ο κοντούλης πολιτικός ήταν λάβρος κατά του κλεφταρά Κύπριου Εφρέμ και των μοναχών του Βατοπαιδίου, τους οποίους ευθέως αποκαλούσε "κλέφτες της δημόσιας περιουσίας".

Βλέπετε, αυτός ο κομματικός σφουγγοκολάριος εκλέγεται στην Ξάνθη και τότε η πόλη βοούσε από την προσπάθεια του Εφρέμ να αποκτήσει τα δικαιώματα της λίμνης Βιστωνίδας.

Εκείνο το διάστημα δεν φαινόταν οι "ανταλλαγές" στον ορίζοντα. Ο Κοντός έβγαζε πύρινους λόγους στην βουλή κατά της κυβέρνησης των πασόκων και της... υποταγής τους στις βουλές του απατέωνα ηγούμενου. Ποιός, ο Κοντός, ο μετέπειτα σκλάβος του Εφρεμούλη! Βρε, πως τα φέρνει ο χρόνος...

Όταν , λοιπόν, το ανθρωπάκι αυτό ήρθε στην εξουσία και έγινε υπουργός (επειδή ήταν κορυφαίο μέλος του... συστήματος Ρουσόπουλου, το οποίο ύφαινε το αρχιλαμόγιο ο Θεόδωρος από τις αρχές του 2000), έπρεπε να εξοφλήσει τα γραμμάτια στον κύρη του.

Δεν υπήρχε θάρρος και θέληση για αντιρρήσεις, παρά το γεγονός ότι αυτό που του ζήτησε ο... Θοδωρής ήταν σαφώς αντίθετο στην ηθική και τους λεονταρισμούς που "πούλαγε" ως τότε στην περιοχή του.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και φτάσαμε σήμερα στην παραγραφή των εγκλημάτων των ηθικών αυτουργών της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου