19 Απρ 2012

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ρόμπα ξεκούμπωτη έκανε τον Σημίτη ο Θόδωρος Κατσανέβας, με σημερινό του άρθρο στο freepen.gr.

Αν και κατόπιν εορτής (όταν έπρεπε να βγει και να τα πει δεν το έκανε αλλά κρύφτηκε στην γωνιά του και προτίμησε τα γνωστά πασοκικά μισόλογα), εν τούτοις η περιγραφή της επίσκεψής του στο σπίτι του τότε πρωθυπουργού έχει μεγάλο ενδιαφέρον και καταδεικνύει περίτρανα το γεγονός ότι ο Σημίτης ΚΑΙ γνώριζε για τις μίζες αλλά ΚΑΙ δεν ήθελε να κάνει τίποτα.

Γράφει σχετικά:



Το 1996 είχα την τύχη και την τιμή να εκλεγώ ανάμεσα στους πρώτους 6-7 βουλευτές σε αριθμό ψήφων σε όλη την Ελλάδα. Λίγο αργότερα, ζήτησα συνάντηση από τον τότε πρωθυπουργό Κωσταντίνο Σημίτη. Με δέχτηκε με το γνωστό του «υπέροχο» χαμόγελο, αναμένοντας να του υποβάλλω αιτήματα υπουργοποίησης, κλπ. Τον ξάφνιασα όταν του είπα ότι ο λόγος που ζήτησα τη συνάντηση είναι, για να του επισημάνω ότι γίνετε πάρτι διαφθοράς και παρασυναλλαγών με το δημόσιο χρήμα. Και ότι πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα  θεσμικά μέτρα αποτροπής, που θα ήθελα και να του προτείνω.
Εκείνος αναψοκοκκίνισε, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να μου φωνάζει ότι είναι ντροπή  να του λέω αυτά για τα οποία μας κατηγορούν οι αντίπαλοί μας. Και ότι αν έχω συγκεκριμένα στοιχεία να του τα δώσω, ή να τα στείλω στον Εισαγγελέα. Ήταν τέτοια η οξύτητα της αντίδρασής του, που με οδήγησε σε ανάλογη έκρηξη. Σηκώθηκα και εγώ όρθιος και του είπα ότι η δική μου υποχρέωση ως εκλεγμένου βουλευτή είναι, να επισημάνω τέτοια φαινόμενα και να υποβάλλω προτάσεις για τη θεσμική τους αντιμετώπιση. Και ότι δε ζήτησα να δω τον πρωθυπουργό για να κάνω το ρουφιάνο και να αραδιάζω ονόματα, για τα οποία όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν αν μη τι άλλο αποχρώσες ενδείξεις ή και αποδείξεις διαφθοράς.

Για μένα είναι στο ακέραιο συνεπεύθυνη αυτή η μουσίτσα ο πρώην πρωθυπουργός, διότι αν είσαι "ενορχηστρωτής", όπως τον χαρακτηρίζει ο Κατσανέβας, και δεν έχεις καταλάβει τίποτα από το πάρτι διαφθοράς ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις έχεις ακριβώς το ίδιο μερίδιο ευθύνης και απλά... πρέπει να πας και συ μέσα!

Θα σας το ξαναπώ με ένα απλό παράδειγμα από τον χώρο των επιχειρήσεων: Αν διευθύνω μια επιχείρηση και ο λογιστής μου έχει γεμίσει, εν αγνοία μου, την αγορά με εικονικά τιμολόγια, έχω την ίδια ευθύνη με αυτόν έστω κι αν δεν είχα επίγνωση. Διότι ΟΦΕΙΛΑ να έχω αλλιώς να μην είχα αναλάβει την διεύθυνση.

Για να πούμε λοιπόν τα πράγματα όπως έγιναν, ο Σημίτης ήξερε πολύ καλά και αυτούς που τ΄άρπαζαν αλλά και πόσα άρπαζαν αυτοί (και πόσα έδιναν και στο ΠΑΣΟΚ έτσι;) αλλά ΔΕΙΛΙΑΣΕ (όπως έκανε και στο επεισόδιο των Ιμίων) και έκανε στην μπάντα διότι ΦΟΒΟΤΑΝ τον Ακη και τους άλλους που εκλεβαν την χώρα.

Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την αντικρύσουμε και να πάψουμε να ωραιοποιούμε τα πράγματα αποφεύγοντας να τα κοιτάξουμε κατάματα. Ένα ανθρωπάκι, ο Σημίτης, εξόφλησε τα γραμμάτια της εκλογής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας τους αλήτες να κατακλέβουν την χώρα και να την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό και πολιτικό γκρεμό.

Αυτός ο τύπος λοιπόν έχει την μέγιστη ευθύνη και πρέπει να πληρώσει γι αυτό! Χαίρετε...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου