9 Απρ 2009

ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΒΟ, ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΤΟ!

Το κολοσσιαίο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ ΦΟΡΟ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ, έβγαλε πριν λίγο στον Αντέννα ο Ευαγγελάτος (μετά από αυτό, δεν τον βλέπω για πολύ στο κανάλι του Μηνά!).

Με στοιχεία (δεκάδες τα καταστήματα και τα διαμερίσματα που έχει στην ιδιοκτησία της η εκκλησία μόνο στο κέντρο της Αθήνας) αποκάλυψε ότι με μετριοπαθείς υπολογισμούς, το ποσό που θα έπρεπε να εισπράττει το κράτος - απατεώνων που ζούμε, αν φορολογούνταν η εκκλησιαστική περιουσία με τους κατώτερους δείκτες, θα ήταν, ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ, 4 (τέσσερα!!!) δισεκατομύρια ευρώ τον χρόνο.

Δίπλα στον Ευαγγελάτο ήταν καλεσμένος αυτός ο τεράστιος πολιτικός, ο Ζαγορίτης.
Ξέρετε τί... απάντησε αυτός ο πανίβλαξ; "Η εκκλησία πληρώνει το ΕΤΑΚ και κάνει και τεράστιο κοινωνικό έργο"

Επέμεινε ο Ευαγγελάτος:  -"Δεν πρέπει η εκκλησία να συνεισφέρει κι αυτή στην μεγάλη κρίση που περνάμε;"
-"Πληρώνει τον ΕΤΑΚ" επέμενε ο ευλαβής ρήτορας (ο οποίος σίγουρα κάθε Κυριακή πρωί μοστράρει το κοστουμάκι του ανάβοντας το κεράκι του στην ενορία του)!

Όσο και αν ο, επίσης καλεσμένος, φοροτεχνικός αλλά και ο ίδιος ο Ευαγγελάτος του έλεγαν και του ξανάλεγαν ότι ο ΕΤΑΚ (ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας) είναι ένα ποσό ελάχιστο σε σχέση με τα πραγματικά ποσά ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, εκείνος κουνούσε με... σοβαροφάνεια την χοντροκεφάλα του και επαναλάμβανε το ατράνταχτο επιχείρημα που προείπα.

Άσχετο ερώτημα: Όταν ένας βλαξ εκλέγεται από έναν αριθμό ψηφοφόρων, αυτοί οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έξυπνοι;

1 σχόλιο: