20 Σεπ 2011

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ... ΝΕΑΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!

Ανάμεσα στον ορυμαγδό των μέτρων κατά της Κοινωνίας που λαμβάνει ο αδίστακτος χοντρο-Μπένι, υπάρχει και ένα μέτρο σωστό που χρόνια τώρα το φωνάζω.

Είναι το πάγωμα των συντάξεων σε αυτούς που είναι κάτω από 55 ετών.

Το σωστό θα ήταν 60, αλλά και το 55 είναι μια αρχή, και εξηγούμαι:

Το μέτρο αυτό πιάνει κυρίως τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και, πιθανόν, πολύτεκνους.

Πολλοί από αυτούς βγήκαν στην σύνταξη (κάποιοι με μειωμένη για να βγουν ακόμα νωρίτερα!) σε μια ηλικία κοντά στα 45. Έλεος! Σαράντα πέντε είμαι γω και νιώθω ότι μπορώ να δουλέψω για άλλα 20 χρόνια, τουλάχιστον.

Αυτούς τους τύπους λοιπόν, που είναι νεώτατοι ακόμα και οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν και μια δεύτερη -μαύρη- εργασία, το βλαμμένο ελληνικό κράτος (ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!) τους πληρώνει όχι μία ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ παρακαλώ!

  1. Η πρώτη είναι η σύνταξη που λαμβάνουν.
  2. Η δεύτερη είναι ο μισθός που λαμβάνει ο νέος που ήρθε να τους αντικαταστήσει στην υπηρεσία και θα έχει κι αυτός μελλοντικά την ίδια φαυλοκυκλική κατάληξη (νωρίς στην σύνταξη κλπ).
  3. Η τρίτη είναι τα χρήματα που κερδίζουν από την δεύτερη -μαύρη- εργασία που κάνουν (αφού είναι νέοι και έχουν μπόλικο διαθέσιμο χρόνο) τα οποία θα μπορούσε να κερδίσει ένας πραγματικά άνεργος νέος (ή μεσήλικας, δεν έχει σημασία).

Καταλαβαίνετε τώρα ΠΟΣΗ ζημιά κάνουν στην ελληνική Οικονομία όλοι αυτοί οι πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες;

Να προσθέσω μόνο, για το δίκαιον της υπόθεσης, ότι σε αυτήν την μεταβατική περίοδο, το κράτος θα έπρεπε να δώσει σε όλους αυτούς που θα υποστούν το πάγωμα της σύνταξής τους, την επιλογή να επιστρέψουν στην εργασία τους κανονικά μέχρι να φτάσουν τα 55.

Αυτό σημαίνει κράτος - πρόνοιας και όχι κράτος - μπουρδέλο σαν το δικό μας!

Τέλος, σ΄αυτό το κομμάτι δεν θα ασχοληθώ με την ποιότητα της εργασίας που προσέφεραν (ή όχι) οι περισσότεροι από δαύτους. Αυτό θα το κάνω σε άλλο κείμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου