31 Μαρ 2009

ΑΓΡΙΑ ΤΡΕΛΑ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ


Αυτά τα δυό μπουμπούκια των Ελλήνων εφοπλιστών, ο μάγκας καπετάν Γιάννης Αγούδημος και ο καφετζής του Κούβελα, ο Φώτης Μανούσης, λυμαίνονταν για πολλά χρόνια τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές της χώρας και πλούτιζαν με τα λεφτά τα δικά σου μαλάκα και θύμα φορολογούμενε, που ψηφίζεις τα καθίκια τους κυβερνώντες για να τρώνε με χρυσά κουτάλια!

Οι δύο αυτοί ευνοημένοι ακτοπλόοι της υπουργίας του ξερόλα αλλά "δενκανωτίποτα" Μανώλη Κεφαλογιάννη, μοιράζονταν το 70% του «φιλέτου» των επιδοτήσεων στις άγονες γραμμές.

Σήμερα έχουν παροπλιστεί από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ξεσπούν εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης που οδηγεί σε μονοπωλιακές καταστάσεις στο Αιγαίο.

Οι δύο εφοπλιστές βγήκαν κερδισμένοι από την πολιτική του τότε υπουργού. Μάλιστα ο Αγούδημος που έχει την GA Ferries, έβαψε με γαλάζιο και μπλε χρώμα τα πλαϊνά τοιχώματα των πλοίων του, θυμίζοντας έντονα τη…σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο ο πυρσός λείπει!

Τι είχε συμβεί; Ο τεράστιος οσφυοκάμπτης Κεφαλογιάννης προχώρησε τότε στην κατάργηση του ορίου ηλικίας των 35 ετών για την απόσυρση των καραβιών από τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα απελευθέρωσε τα ναύλα. Δηλαδή κατήργησε το πλαφόν της ανώτατης τιμής στη λεγόμενη μέχρι τότε «οικονομική θέση» δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να αυξάνουν όσο θέλουν τα εισιτήρια στα πλοία τους.
Οι δύο ακτοπλόοι είχαν διπλό κέρδος. Αύξησαν τα εισιτήρια των πλοίων που είχε δρομολογημένα, ενώ επέστρεψαν στα δρομολόγια δύο μεγάλης ηλικίας καράβια του κ. Αγούδημου που είχαν ακινητοποιηθεί γιατί με βάση το νόμο
Παπουτσή προβλεπόταν η αποδρομολόγηση τους 35 χρόνια μετά τη ναυπήγηση τους… Τα πλεούμενα φέρετρα.
Από την άλλη πλευρά ο Μανούσης που έχει την Σάος, είδε ανοικτό το πεδίο των επιδοτήσεων και επεκτάθηκε αγοράζοντας παλιάς τεχνολογίας καράβια (σαπάκια) που δρομολόγησε στις άγονες γραμμές.
Συνέπεια αυτής της πολιτικής ήταν, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας
Απόστολος Βεντούρης, οι εταιρείες των Αγούδημου -Μανούση να πάρουν σχεδόν το 70% της «πίτας» των επιδοτήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

Όμως, το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους κατ΄επάγγελμα επιδοτούμενους.
Η αρχή έγινε με τη Σάος η οποία άρχισε να χάνει διαγωνισμούς και επιδοτήσεις που κατέληγαν σε ανταγωνίστρια εταιρεία. Ήταν η ώρα του άλλου μεγάλου πολιτικού, του
Αριστοτέλη Παυλίδη. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τον Μανούση, στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Αιγαίου του απέσπασε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ για να πάρει τους διαγωνισμούς για τις επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές. Ήδη την υπόθεση διερευνά η Δικαιοσύνη αναζητώντας ακόμα και ευθύνες του πρώην Υπουργού, ο οποίος ωστόσο είναι γαντζωμένος στην έδρα του και ελπίζει σε γρήγορες εθνικές εκλογές για να παραγραφούν τα σχεδόν βέβαια αδικήματά του. Ο δειλός Καραμανλής δεν τολμά φυσικά να τον αποβάλλει από το κόμμα, καθώς θα χάσει την δεδηλωμένη πλειοψηφία των εδρών του στην βουλή. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για έναν, ούτως ή άλλως, αδρανή πρωθυπουργό.
Η συνέχεια είναι πολύ χειρότερη γενικά για την ακτοπλοΐα. Άλλαξε ο τρόπος επιδότησης των πλοίων και έγιναν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις του νόμου με αποτέλεσμα να μην έχουν εισπραχθεί επιδοτήσεις ακόμα και για δρομολόγια που έγιναν πριν από οκτώ μήνες.
Στη δίνη της υπόθεσης Μανούση-Παυλίδη και του νέου συστήματος επιδοτήσεων, κόπηκαν και οι επιδοτήσεις στην εταιρεία του Αγούδημου.
Η Σάος βρέθηκε με ένα δρομολογημένο καράβι από τα πέντε που είχε κυρίως σε επιδοτούμενες γραμμές. Τα υπόλοιπα έδεσαν καθώς καθυστερούσε επί μήνες την καταβολή των δεδουλευμένων στους ναυτικούς, ενώ παράλληλα τρέχουν και οι εισφορές στο ΝΑΤ.
Προβληματική είναι πια και η GA Ferries.
Απλήρωτοι ναυτικοί, αδυναμία πληρωμής των καυσίμων για τα ταξίδια. Το ένα ανεκτέλεστο δρομολόγιο μετά το άλλο μέχρι που έδεσε την περασμένη εβδομάδα τα πλοία του ο Αγούδημος. Κήρυξε τον πόλεμο στον Καραμανλή και την ανίκανη κυβέρνησή του; Ο χρόνος θα δείξει, αν η κίνηση του αυτή είναι απλά μοχλός πίεσης ή θα βρεθούν στο δρόμο 700 ναυτικοί

(ευχαριστώ τον "αρουραίο του λιμανιού" για τις πληροφορίες)

30 Μαρ 2009

Η ΜΑΣΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ


Σιγά μην βάλει συνεταίρο του το κράτος, το παπαδαριό της Εκκλησίας μας. Τί και αν μας άφησε για να βρει τον Κύριο του ο πραγματικός ενορχηστρωτής του παραδικαστικού κυκλώματος (πίστεψε κανείς σας ότι ο... Γιοσάκης ενεργούσε αυτοβούλως;), η ασυδοσία των δεσποτάδων καλά κρατεί!

Κρίμα που ο σοφός Ιερώνυμος δεν μπορεί να τους κάνει ζάφτι, καθώς έχουν φροντίσει οι απατ... αυτοί και είναι νομικά ανεξάρτητοι.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι μητροπόλεις που δεν έχουν πληρώσει ΕΤΑΚ, επικαλούμενες διάφορες προφάσεις είναι οι εξής: Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αττικής, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Δημητριάδος, Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ζακύνθου, Θηβών και Λεβαδείας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Θεσσαλονίκης, Ιερισσού-Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Ιωαννίνων, Καρπενησίου, Καρυστίας και Σκύρου, Κασσανδρείας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος, Λαρίσης, Μαρωνείας και Κομοτηνής, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Μηθύμνης, Μυτιλήνης, Ν.Ιωνίας και Ν.Φιλαδελφείας, Παραμυθίας-Φιλιατών-Γηρομερίου και Πάργας, Σερρών και Νιγρίτης, Σύρου, Τρίκκης και Σταγών, Τριφυλίας και Ολυμπίας, Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης-Ερμιόνης και Τροιζηνίας, Φθιώτιδος, Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Θηβών και Λεβαδείας και Μητροπολιτικός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιοημερολογίτες).

Πληρώστε όλοι εσείς μαλάκες πιστοί και αφήστε αυτούς τους αισχρούς ρασοφόρους "μάγκες" να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον κάθε βλάκα υπουργό Οικονομικών και να μην πληρώνουν τίποτα από τα οφειλόμενα!




Σήκω γέροντα να δεις πώς την κατάντησαν την θρησκεία οι άθλιοι "τραπεζίτες της ορθοδοξίας"!

Να προσέχουμε όταν μιλάμε για τον νομάρχη;

Παρακάτω θα διαβάσετε ένα εκτενές ιστορικό των έργων και των ημερών ενός άχρηστου πολιτικού όπως είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ένα έξυπνο πολιτικό ον,  μόνο ως προς το ατομικό συμφέρον του, που εκμεταλλεύεται άριστα το ανόητο και πολωτικό κομματικό σύστημα εξουσίας που διέπει την ηλίθια χώρα μας και εκλέγεται ξανά και ξανά.

Πρόκειται για έναν από τους πιο... μικρομέγαλους παπατζήδες της χώρας (αυτοκράτωρ του είδους ο Αβραμόπουλος και μετά έρχονται οι λοιποί!) που υποτιμά καθημερινά την νοημοσύνη των λίγων έξυπνων σε αυτόν τον τόπο και εξαπατά, δυστυχώς, τους πάμπολους αφελείς.

Δεν απαντά ΠΟΤΕ επί της ουσίας στις τεκμηριωμένες καταγγελίες αλλά και κανείς δικαστής (πλην της εξαίρεσης που θα δείτε παρακάτω) δεν τολμά να τον κοπανήσει στην άθλια κεφάλα του μια σωστή ποινή για να απαλλαγούμε από αυτόν τον απατ...

Επικαλείται μονίμως τον λαό Του, που τον ψήφισε και νομίζει ότι με την ψήφο των ανοήτων, πληρωμένων ή αφελών έχει και ποινική ασυλία για να κάνει τα κόλπα του.

Επιτέλους, βρέθηκε ένας δικαστής να του ρίξει μια ποινή και, ελπίζουμε ότι, έρχεται η ώρα της αποκαθήλωσης γι αυτόν τον άχρηστο.

"Στις 13 Φεβρουαρίου το τριμελές Εφετείο Θες/νίκης καταδίκασε το Νομάρχη Θες/νίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη σε 1 χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, μετά από μηνυτήρια αναφορά του πρώην προϊσταμένου της Δ/νσης Εμπορίου της Νομαρχίας. Συγκεκριμένα επειδή ο Νομάρχης μείωσε παράνομα πρόστιμο, που είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία καυσίμων για καθ΄ υποτροπή νοθεία σε βενζίνη, από 95.000; σε 5.000;.

Η δίκη αυτή ήρθε στο ακροατήριο μετά από 4 χρόνια και δεν μπήκε στο αρχείο, παρά τις παρασκηνιακές προσπάθειες του «συστήματος» εξουσίας των αδελφών Ψωμιάδη (Νομάρχης, Αντινομάρχης), που διαχειρίζονται τη Νομαρχία σαν ιδιόκτητο «μαγαζί». Στη δίκη παρά την έλλειψη μαρτύρων κατηγορίας εκτός του μηνυτή, καθότι όλοι οι μάρτυρες υπάλληλοι της Νομαρχίας μετατράπηκαν σε μάρτυρες υπεράσπισης, και παρά την αθωωτική (!!!) πρόταση της εισαγγελέως, ήρθε η καταδίκη με ψήφους 2-1.

Το «σύστημα» κλονίστηκε γιατί... ακολουθούν και άλλες δίκες για διάφορες υποθέσεις έργων και κυρίως η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου του «Έθνους» Χρήστου Τελίδη, για το έργο του «κόμβου Ωραιοκάστρου» με πλήθος παρανομιών και παρατυπιών που τεκμηριώνονται με έγγραφα.

Το πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον «κόμβο Ωραιοκάστρου», που κατατέθηκε στον αρμόδιο πταισματοδίκη και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα είναι καταπέλτης για το «σύστημα» των αδελφών Ψωμιάδη.

Σήμερα αποκαλύπτουμε την προσπάθεια του Ψωμιάδη να αποκτήσει την εύνοια της δικαιοσύνης, στήνοντας ένα δικό του «παραδικαστικό κύκλωμα».

Στις 25 Φεβρουαρίου (12 μέρες μετά την καταδίκη), στις 9.30΄με 10.00΄ ο Π. Ψωμιάδης δέχθηκε στο γραφείο του στη Νομαρχία τον εφέτη κ.
Νάστα και την εφέτη κα Σουλιώτη.

Ο κ. Νάστας, είχε αποσπαστεί σαν νομικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη, και σήμερα τον ακολούθησε σαν νομικός σύμβουλος στη νέα του θέση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κόρη της κ. Σουλιώτη διορίστηκε πρόσφατα υπάλληλος στη Νομαρχία Θες/νίκης.

Ίσως η μητέρα κα Σουλιώτη επισκέφτηκε το Νομάρχη για... να ρωτήσει για την εργασιακή απόδοση της κόρης της. Ο κ. Νάστας όμως με ποια ιδιότητα και για πιο λόγο συναντήθηκε με το Νομάρχη; Ως εφέτης ή ως σύμβουλος του κ. Χατζηγάκη; Γνωρίζει τις δραστηριότητες αυτές του συμβούλου του ο κ. Χατζηγάκης;

Κατά «σύμπτωση» λίγες μέρες μετά από την συνάντηση, αθωώθηκε από το δικαστήριο, προς έκπληξη όλων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας κ. Κωνσταντινίδης, που είχε μηνυθεί από υφισταμένη του για σωρεία παράνομων ενεργειών. Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι ο κύρος μοχλός για τις παράνομες και αναθέσεις έργων του «συστήματος» Ψωμιάδη και βασικός συντελεστής του σκανδάλου «κόμβος Ωραιοκάστρου», που θα δούμε σύντομα στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Μια καταδίκη του κ. Κωνσταντινίδη θα τον απομάκρυνε από την Διεύθυνση και θα κατέρρεε το «οικοδόμημα» που έχει στηθεί στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, θα φοβόταν τα υπόλοιπα μέλη της «παράγκας» και θα ήταν ανεξέλεγκτη η στάση τους κατά τις επερχόμενες δίκες.

Η συνάντηση των δύο Εφετών με τον κ. Ψωμιάδη «αποκαλύφθηκε» σε παραπολιτικό σχόλιο στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» (σελ.11) στις 4 Μαρτίου από τον δημοσιογράφο
Χ. Τελίδη με το ερώτημα «τι γύρευαν οι 2 εφέτες στη Νομαρχία». Απάντηση ή διάψευση από τον Νομάρχη δεν δόθηκε.

Αποκαλύπτουμε επίσης και μια ακόμη διάσταση της προσπάθειας του κ.Ψωμιάδη να «προσεγγίσει» τη δικαιοσύνη:

Εδώ και αρκετό καιρό ο Νομάρχης έχει «άτυπο» σύμβουλο-συνεργάτη τον κ.
Αριστοκλή Ε. Νικόπουλο, συνταξιούχο ταξίαρχο της αστυνομίας, ο οποίος έχει καθημερινή παρουσία στη Νομαρχία, συμμετέχει σε συσκέψεις και χειρίζεται «λεπτά» θέματα.

Ο «θεσμός» του άτυπου συνεργάτη, που δεν έχει καμία φανερή σχέση εργασίας ή παροχής υπηρεσιών, είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη Νομαρχία Θες/νίκης και όταν αποκαλύπτεται, ο Νομάρχης δεν διστάζει να πει ότι τον πληρώνει από την τσέπη του (και ο νοών-νοήτω) .

Ο κ. Αριστοκλής Νικόπουλος, είναι ΑΔΕΛΦΟΣ του Προέδρου του Αρείου Πάγου Αρεοπαγίτη Βασιλείου Νικόπουλου!!!

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και απαιτούνται ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Μπορεί ένας απόστρατος ταξίαρχος της αστυνομίας να απασχολείται σαν άμισθος (;) σύμβουλος του Νομάρχη και τι συμβουλές παρέχει;

Αν παρ΄ όλα αυτά ο κ. Αριστοκλής Νικόπουλος θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, έστω άμισθα, στον κ. Ψωμιάδη, μήπως η ιδιότητα του αδελφού του Προέδρου του Αρείου Πάγου δημιουργεί ζήτημα ηθικής τάξης, με δεδομένο τις δικαστικές εμπλοκές του Νομάρχη;

Γνωρίζει ο αξιότιμος Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, τις δραστηριότητες του συνταξιούχου αδελφού του;

Το «σύστημα» των αδελφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης άρχισε να τρίζει. Πολιτικά έχει καταρρεύσει. Τα ερείσματα στη Νέα Δημοκρατία χάνονται, το φλερτ με τον Καρατζαφέρη δεν αποδίδει.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι οι λογαριασμοί με τη δικαιοσύνη, που μόλις άρχισαν. Η προσπάθεια δημιουργίας ιδιαίτερων επαφών και σχέσεων με σημαίνοντα πρόσωπα στον χώρο της δικαιοσύνης δείχνει το μέγεθος και τις «αρχές λειτουργίας» της «επιχείρησης» Ψωμιάδη. Η αποκάλυψη αυτών των προσπαθειών πιστεύουμε ότι θα παρεμποδίσει και θα ματαιώσει την προσπάθεια.

Κυρίως όμως θα προστατεύσει το κύρος της Δικαιοσύνης και πιθανά θα δώσει την ευκαιρία στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να απαλλαγεί από παρόμοιες νοσηρές συμπεριφορές στελεχών.

Υ.Γ. Την Πέμπτη 19-3-2009 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ν. Γιαννόπουλος έθεσε με έντονο τρόπο το ζήτημα της συνάντησης των δύο εφετών με το Νομάρχη και τον κάλεσε να τη διαψεύσει ή να απαντήσει για τη σκοπιμότητά της. Δεν πήρε καμία απάντηση.. Σαν να μην αναφέρθηκε καθόλου.

πηγή: 
salonica-press

29 Μαρ 2009

ΒΡΕ, ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Συνεδρίασαν στην Χιλή, με τον δικό μας τον Γιωργάκη παρόντα, οι σοσιαλδημοκράτες του κόσμου και ανάμεσα στα πολλά... σημαντικά που είπαν αναμεταξύ τους αυτοί οι βασικότεροι υπαίτιοι της εξαθλίωσης του κόσμου μας, βρήκαν τον χρόνο και απέδωσαν τιμή σ΄αυτήν την μεγίστη μαλακία της "Ωρας της γης".

Έφαγαν οι ταπεινοί αυτοί άνθρωποι υπό το φως των κεριών και έστειλαν 
το μήνυμά τους σε όλο τον κόσμο: Υποκριθείτε και γίνετε καραγκιόζηδες προκειμένου να εξυπηρετήσετε το συμφεροντάκι σας.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, αυτοί οι αλήτες είναι οι πρώτοι που παράγουν βία με τις άθλιες αποφάσεις τους, είναι οι βασικότεροι ρυπαντές του περιβάλλοντος και είναι οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές των πλουσίων και της ολιγαρχίας που κυβερνά τον πλανήτη.

Από κοντά τους και ο αρχιβλαξ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, χωρίς την μαμάκα του να τον συμβουλεύει εκ του σύνεγγυς, να κάνει τον μάγκα υποστηρίζοντας ότι "όταν συναντήθηκα με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν του Ομπάμα ΔΕΝ ζήτησα συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ".

Σιγά μην κλάσεις, μπούλη! Τα ψέμματα αλλού...

Άλλος ένας άχρηστος Έλληνας πολιτικός που θα γίνει με το ζόρι πρωθυπουργός επειδή έχει το ένα απο τα δυο - τρία "βαριά" επώνυμα της χώρας.